Śniadanie - płatki na bogato
czwartek, 4 marca 2010
Do zimnego mleka wrzuć garstkę dowolnych, grubych płatków i małą garstkę pestek słonecznika. Zagotuj i przytrzymaj na ogniu przez 2-3 minuty.
Orzeszki kapitalnie zmiękną choć zachowują swoją chrupkość (wiem, że to dziwnie brzmi, ale tak jest :-) Danie dostarcza sporo węglowodanów i dobrych tłuszczów, poza tym jest bardzo sycące - w sam raz na początek dnia.
Do przegryzienia kawałki jabłka bez skórki.
2 komentarze:
zaciekawiłaś mnie tymi chrupiąco nie chrupiącymi orzechami :-)
a że i płatki wszelkie bardzo lubię, to takie śniadanie z pewnością u mnie zagości..
lubię takie śniadania oj lubię
a co do miękkich, ale chrupkich orzechów to potwierdzam, jem takie z kaszą gryczaną :)
Prześlij komentarz