Śniadanie: racuchy bananowo-jabłkowe z czekoladą

niedziela, 28 lutego 2010


Składniki:
- jabłko, banan
- jajko
- mleko i mąka tyle by ciasto było gęste
- dwie kosteczki czekolady
- cynamon


Racuchy robi się prosto: kroimy banana, jabłko i 2 kawałki czekolady w kostkę, mieszamy z jajkiem, mąką (tu razowa pszenna) i mlekiem tak by ciasto było gęste. Doprawiamy cynamonem i smażymy na spryskanej olejem patelni. Racuchy są grube i nie są smażone na głębokim tłuszczu więc wymagają dopieczenia wnętrza - lądują więc na 10 min do piekarnika.
Jeśli ciasto zrobimy wieczorem - czas smażenia i pieczenia - 15 min - a radochy... minuta. Znikają szybko.

1 komentarze:

Anonimowy,  1 marca 2010 05:54  

Po liczbie komentarzy wnioskuję, że blog nie jest jakoś bardzo popularny, a... szkoda. Wprawdzie moja córka jest jeszcze malutka (8 miesięcy) i dopiero przyzwyczaja się do "dorosłego" jedzenia, ale zamierzam zaglądać tu regularnie i szukać inspiracji:-)

Prześlij komentarz